demo?

|
its been a long time since last successful demonstration which i involve. apa die? bersih. yes. bersih. rindu benar menghadiri perhimpunan sebegitu. polis ramai. banyak jugak preman. lrt tutup. kedai tutup. banyak sunggu black maria.kuning betol hari tu. perasaan?mudah saje.rase diri ni sebahagian dari rakyat.sungguh!buat pertama kali aku betol2 rase aku memang rakyat malaysia.

PROTES!protes juga. walaupun penuh dengan kritik dan fitnah. kenape?aku bukan golongan baik,tak jugak terpelihara.carburator dung.gile teruja aku hari tu.nak cari gig die pun susah. tapi aku dapat jumpa dekat protes. rasa rindu hilang. tapi geram sungguh hari tu. bukan sebab gagal. tapi aku hairan mana rakan2 sebaye dan seper"juangan" tak kire dekat sekolah, dekat u, underground community gigss, electronic members, mane? lepas tu sebijik2 sms datang. sibuk tanye apecerite. datang? jangan harap. takut ke? gerun ke? tak standard ke? fuh.selalu gigs kau kelua 15ringgit dapat air free kau tak merungut. pegi protes?hampeh..

pagi tadi budak bekas u aku buat demo.marah betol nampaknye benteng melayu terakhir kene acah dengan pembesar negeri.tok misai kacamata gelap tu memang nampak macam hangtuah lah. marahsungguh nampaknye.boleh tahan ramai jugak.owhh..ade rupenye korang.tapi,,,,tok misai kate die tak suroh.tipu je nampak gayenye.ade orang bagitau aku,sape pegi dapat pelepasan kelas.ish2 tok misai macam malu je dapat anugerah kau yang konon berprestij tu.tapi nak buat lagu mane.aku dapat,takkan taknak terima.wah.

kawan2,jangan risau.ini negeri kite.tanahair kite.kite ade hak.kite yang tentukan sumenye.korang nak takut ape orang ajak bersaing.kan kita power.nak jadi power, tajamkan mata pensel kita.asah setajam2nya.biar bersaing atas kertas yang sama.bumi ni kan milik tuhan.jangan lah sebab takut orang conteng kertas kite, kite patahkan mata pensel diaorang.2 bkn orang yang hebat.tunjuk hebat biar bertempat.macam hebat, tapi?cakap je lebat.

4 comments:

Anonymous said...

salam menajamkan jatidiri..bukan mudah nak buat demo..perlu perancangan,pemerhatian dan persiapan drp segala sudut..apatah lagi demo yg menentang arus minda pemerintah..perlu keberanian dan pengorbanan..
apa2pun apapun yg dirancang dgn persiapan sehebatmanapun, tertakluk pula apa yg dah dirancang dan diizinkan Allah takdirnya..namun sebagai insan yg menumpang dan gunakan semua yg DIa punya kita kena redha dgn segala ketentuannya..hati2 menajamkan pensel apatahlagi klu ianya dah tajam kerana takut2 patah dan patah lagi kena lak beli pencel baru..all the best tika manajamkan pensel..

MAT TOP said...

OI.KO KELING KE MELAYU.KE KO NI APEK MAKAN BABI.LUPE DARATAN BTOL LA KO NI.KO LA PROSAK MELAYU NTI

pensel tajam said...

o really? i'll be the one who destroy my own races?wasn't you?nice malay don't talk bullshit like that.

daville said...

uish...xde insuran la ayat mat top....mat top lupa beli cermin ni...

Post a Comment